محمدعلی عموری‌نژاد، زندانی سیاسی و فعال دانشجوئی عرب اهوازی که یازده سال است بدون مرخصی در زندان شیبان اهواز« حکم حبس ابد خود را می‌گذراند، پیامی صوتی و نامه‌ای را به وکیل خود «مصطفی نیلی» که خود تازه از زندان آزاد شده، تقدیم کرده است.

عموری‌نژاد در نامه خود که در سایت «کلمه» منتشر شده است، نوشته: «هیچ امیدی نیست بشه اعاده دادرسی را در دیوان عالی کشور پیش برد!». این جملات من بود خطاب به آقای نیلی در اولین مکالمه‎‌ تلفنی که طی آن چند دلیلِ سرهم‌‌کرده خود را مایوسانه مطرح کردم... چقدر این طرز نگاهم موضوع را برای ایشان سخت کرد؛ مطمئناً نه از لحاظ قضائی، بلکه ازین جهت که بتواند امیدی در درونم بیدار کند. پس با حرف‎هایی از آینده و امکان‎های پیش‎رو در جهت تغییر وضع موجود و همچنین مسئولینی که گاه ممکن است حرف‎های ما را در سیستم قضائی بشنوند، استراتژی زیبائی را پیش گرفتند و انصافاً موفق نیز بودند در احیای امید دوباره‎ی من زندانی...».

این زندانی سیاسی در ادامه نوشته: «نتیجه اخلاقی؛ بایستی از همه کسانی بگوئیم که اکنون و در همین لحظه رنج می‎کشند و زبان گویای آن‎ها باشیم. بایستی امیدی حتی اگر شده ناچیز در دل هر انسان ستم‎دیده‌ای در هر کجای این کره خاکی بیدار کنیم. امید همانند دانه‌های بذر در جاهای تاریک، تک و تنها نیز ریشه می‌دواند و رشد می‌کند. این درس اخلاقیِ آقای نیلی بود و حالا که درگیر زندان شده بودند و مدتی طولانی را در سلول‎های بی‎روحِ انفرادی صبورانه و شجاعانه تحمل نمودند، ابتدا بازگشت‎شان را به ایشان و خانوادۀ محترم‎شان و جامعۀ بزرگی که مشتاقانه این لحظات را انتظار می‎کشیدند، تبریک می‎گویم و امیدوارم که سالم و سرحال باشند. و در آخر، از اینکه سخاوتمندانه امیدهایشان را با من به اشتراک گذاشتند، متشکر باشم و با تمام افتخار این چند سطرِ دست‌‎نوشته و این احساساتِ بیم وامیدِ برافروخته را صمیمانه با ایشان به اشتراک می‎گذارم.»
https://t.me/kaleme/28223

محمدعلی عموری‌نژاد متولد 1356، وبلاگ نويس و فارغ التحصيل رشته مهندسی منابع طبيعی (شيلات و آبزيان )از دانشگاه صنعتی اصفهان است. او فعال دانشجويی و يکی از موسسان نشريه فرهنگی «التراث» در دانشگاه صنعتی اصفهان بود که به دو زبان عربی و فارسی منتشر می‌شد.

عمورى‌نژاد دبير دبيرستان‌های خلفيه (رامشير) و از موسسان موسسه فرهنگی «⁧‫الحوار‬⁩» به معنای «گفتگو» است که دارای مجوز از «سازمان ملی جوانان» و نام آن برگرفته از سياست‌های اصلاح طلبانه دولت ⁧‫محمد خاتمی‬⁩ درباره گفتگوی تمدن‌ها بوده است.

او از فعالان فرهنگى وهويت طلب عرب بود و پس از موج برخورد با اين فعالان، در سال 2007 به عراق پناهنده شد و از سوی کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل (UNHCR) به‌عنوان پناهنده سیاسی پذيرفته شد ولی دولت عراق او را به‌دليل ورود غیرقانونی از مرز دستگير کرد به زندان محکوم شد و بعد از پنج سال حبس در زندان‌های عراق به‌رغم داشتن مدارک پناهندگی، در تاريخ 13 ژانويه 2011 به دولت ايران تحويل داده شد.

در همان سال اعضای موسسه الحوار به اتهامات سیاسی و امنیتی بازداشت شدند و دو عضو آن، هاشم شعبانی‬⁩ (شاعر ومعلم) و هادى راشدى‬⁩ (مهندس ومعلم) در ابتداى سال 2014 به صورت مخفيانه در زندان كارون اهواز اعدام شدند.

«سازمان حقوق بشر اهواز» در بیانیه‌ای در تاریخ 30 اردیبهشت 1400 (20 می 2021) نوشت که عموری‌نژاد و دو زندانی عرب دیگر به نام‌های مختار آلبوشوكه و قاسم سنجری پس از 19 روز شكنجه در بازداشتگاه‌هاى مخفى وزارت اطلاعات در اهواز، با ويلچر به بهدارى زندان شيبان اهواز بازگشت داده شدند.

سازمان عفو بین‌الملل با انتشار بیانیه‌ای در 3 خرداد 1400 با اشاره به نیاز فوری محمدعلی عموری و مختار آلبوشوکه، دو زندانی عقیدتی عرب اهوازی به مراقبت‌های پزشکی، از مقامات ایران خواست آنها را فوری و بدون قید و شرط آزاد کنند.


Real time web analytics, Heat map tracking